Over ons

Vrouw die leest bij het water

Onze online boekwinkel geeft tweedehands boeken een nieuw leven.

Het gehele assortiment wordt door ons zelf onderhouden, met zorg verpakt en binnen Nederland altijd gratis verzonden.

Stel dat niets je tegenhoudt, wat zou je dan het liefste willen doen?

Rense Middelbos – oktober 2016

Die vraag kreeg ik van mijn zoon op een herfstachtige dag ergens in 2016. Tweedehands boeken een nieuw leven geven, want in mijn gedachten ging ik jaren terug in de tijd naar toen ik nog een klein meisje was. Mijn vader, ik zie hem nog zo zitten daar in zijn stoel, met een boek op zijn schoot en een pijp in zijn mond. Vol verbazing, want het leven had toch zoveel meer te bieden dan het lezen van een boek….

Maar naarmate ik ouder werd probeerde mijn vader ook mij de liefde van het lezen bij te brengen. Het eerste boekje dat ik kreeg was “Annelies” van W.G. van der Hulst, wat heb ik dat vaak gelezen. Jaar ná jaar zocht ik steeds vaker een plekje om even te gaan lezen om heerlijk weg te dromen bij een goed boek. Tijdens het lezen beleefde ik de mooiste avonturen en ging ik op reis in een wereld die in mijn eigen geest ontstond.

Dit moest ik aan mijn kinderen meegeven, net zoals mijn vader had gedaan. Als het maar even kon dan kregen mijn kinderen voor het slapen gaan een verhaal uit “Pluk van de petteflet”. Want wie kent hem niet? Pluk met zijn kleine rode kraanwagentje die de meest wilde avonturen beleefd.

Nu mijn kinderen zijn uitgevlogen en niet meer thuis wonen zoek ik weer opnieuw steeds vaker een plekje om even te lezen en begin de liefde van mijn vader steeds beter te begrijpen. Het is niet een kwestie van ontsnappen uit het dagelijkse leven maar het creëren van een moment van rust voor jezelf. Genieten van de letters op het papier die je meenemen naar een andere wereld en rust geven voor zowel je lichaam als geest. Want wanneer je een boek koopt, koop je niet alleen papier, inkt en stijfsel. Je koopt een heel nieuw leven.

Daarom, Papa bedankt, voor het overbrengen van jouw liefde!